Преподавателят, от който се оплакала майката
Преподавателят, от който се оплакала майката / Dariknews.bg
Майката на 11-годишен ученик от училище „Св. св. Кирил и Методий” в Габрово се е оплакала в полицията, че преподавател се е отнесъл грубо с детето й, в следствие от което то има наранявания. Направена е съдебно-медицинска експертиза.

Учител наби 11-годишно дете в габровско училище
 
Директорът на училището Илиана Илиева разказа пред Дарик, че вчера, 16 април, малко след 15:00 часа е извикана от ученик в една от занималните, водена от Камен Иванов. Тя  казва, че е констатирала „известно напрежение”. Двете със заместничката й изслушали учениците и преподавателя, който е дал и писмени обяснения. 

Dariknews.bg


„Уведомили сме институциите, разговаряно е с майката. Правим всичко да се възстанови спокойствието на групата.

 
Днес друг преподавател е с децата, а Илиана Илиева не крие, че ученикът е бил и уплашен през вчерашния ден.
 
Нараняването на врата на детето е факт. Просто учителят е хванал за дрехата ученика и издърпвайки го от класната стая се е получило това нараняване”, разказва Илиева и добавя, че учителят ще понесе наказание според Кодекса на труда.  
 
Камен Иванов има педагогически стаж над 30 години. Заемал е всички длъжности в едно училище. Сега води занималнята на петокласниците в „Св. св. Кирил и Методий” в Габрово. Досега не е привличат вниманието на националните медии, но информация, публикувана в бюлетина на полицията днес накара микрофони и камери да се насочат към него.
 
Гледната точка на един учител, който започва да преподава през 1981 година.
 

 

Публикувахте от Darik Габрово в Сряда, 17 април 2019 г.

„Едно от задълженията на учителя в целодневната група е да изготви график за учениците, които участват в извънкласни форми - пеене, физкултура и т.н. Всеки родител трябва да попълни заявление или уведомление, с което да се знае в кои дни ще отсъства детето и от кои часове. Когато дойдат на проверка, ние удостоверяваме къде е детето.
 
Конкретно за случая - ученикът беше закъснял за учебен час. Когато влезе, поисках да ми представи такова уведомление. Беше болен и не беше донесъл. Бележката беше празна и аз помолих детето да излезем, обадих се на родителя и й казах, тя работи наблизо, че трябва да попълни тази бележка.

Синът й отказа, побягна и аз го хванах за ръкава. Не е имало никакви сцени или ексцесии. Разбрахме се, той взе бележката, отиде при майка си, тя я подписа, той се върна и аз взех бележката. Ето това е „големия побой” от моя страна"".
 
Камен Иванов казва, че не знае за охлузвания по врата на детето и не би могъл да обясни нищо за тях. Днес в училището бяха представители на Община Габрово и началника на Регионално управление на образованието Георги Маринов.