/ БГНЕС
Двама задържани за зверствата в Софийска област
34-годишен мъж е бил убит вчера в елинпелинското село Лесново след битов скандал, съобщи полицията.
 
На тел. 112 е подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние, с прободна рана на гърба. На място пристига медицински екип и откарва мъжа в болница, където малко по-късно обаче той е починал.
 
Извършителят е задържан още същия ден. Той е 30-годишен, криминално проявен, също от Лесново. Между двамата мъже възникнал скандал, впоследствие единият от тях извадил нож и пробол другия в гърба, съобщиха за Дарик от Софийската окръжна прокуратура. Причините за спора между тях още се изясняват.
 
Извършителят е задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе иск за постоянното му задържане под стража.
 
От МВР съобщиха и за друго подобно убийство в Софийска област. В събота - 22 април, е получен сигнал за открито тяло на мъж край коритото на р.Малашевска в Етрополе. При огледа на тялото са открити следи от насилие. Жертвата е на 52 години.
 
По информация на Софийската окръжна прокуратура мъжът гостувал в квартирата на свой приятел. След солидна употреба на алкохол между тях възникнал скандал, който завършил с убийство.
 
Извършителят същовече е заловен. Той е 50-годишен, криминално проявен и осъждан. Наложена му е постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".