полиция
полиция / Снимка: БГ НЕС, архив
Полицаи арестуваха криминално проявени след гонка в София
99151
Полицаи арестуваха криминално проявени след гонка в София
  • Полицаи арестуваха криминално проявени след гонка в София
Трима криминално проявени са задържани след гонка с полицията и стрелба в столичния квартал "Левски В".

Около 11.00 ч. днес автомобилът им не спрял на два поредни сигнала за полицейска проверка. Във втория случай колата блъснала полицай, който е пострадал леко.

Наложило се полицейските екипи да стрелят в гумите на автомобила, за да принудят шофьора да спре.

До момента и тримата задържани не са дали смислени обяснения защо не са спрели на проверката, съобщи директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. Полицейско куче е реагирало за следи от наркотици в колата, но такива не са открити.
 
В Пловдив: полицаи преследваха пиян младеж без книжка, той се блъсна в патрулка и дървета (ВИДЕО)

"Автомобилът не се е подчинил на подадения сигнал за спиране, опитал се е да блъсне колега, който в последния момент е отскочил. Веднага са започнали заградителни мероприятия и автомобилът е засечен от друг патрул. Там също е подаден сигнал за спиране. Първоначално автомобилът е създал впечатление, че ще изпълни полицейското разпореждане, приближавайки до полицая, насочил се е към него, закачил го е леко с бронята. Късмет е, че колегата е бил с добра екипировка и не е пострадал сериозно. Той е паднал на земята и това е наложило колеги, които са били с него, да произведат изстрели с пистолет. Те са се целили в гумата на колата. За щастие, са били точни, спукали са гумата. Задържани са трима, които са криминално проявени", обясни комисар Иванов.

Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов
Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов/БГНЕС, архив

2 октомври: Стрелба в София, двама души са ранени (ВИДЕО)

Полицейско куче реагирало за следи от наркотици в колата. До момента обаче наркотици не са открити, добави той.

"Има множество туби, за които имаме съмнения, че са съдържали забранена субстанция. При проведения полеви тест на място е заведено и куче, обучено да реагира на наркотици. Кучето е реагирало, но нямам информация да са открити наркотични вещества в автомобила. Не изключваме и версията от момента на първото неподчинение до когато са били спрени в автомобила да е имало нещо забранено, което те са изхвърлили по пътя. Защото кучето, което е било на място, е маркирало няколко участъка от автомобила", каза шефът на СДВР.
 
Към момента и тримата задържани не са дали смислени обяснения защо не са спрели на подадените сигнали.