/ БГНЕС
Преасфалтират кръстовището на Орлов мост заради неравности
94436
Преасфалтират кръстовището на Орлов мост заради неравности
  • Преасфалтират кръстовището на Орлов мост заради неравности
Нови тапи през август в София заради ремонта на пл. "Орлов мост" и бул. "Цариградско шосе". Ремонтът започва от 11 август и се очаква да продължи 10 дни. Движението в района няма да бъде спирано изцяло, но лентите в различни участъци ще бъдат силно стеснени. Спирките на всички тролеи и автобуси в района ще бъдат временно изместени.
 
Тази вечер започва поставянето на пътни знаци и указателни табели, които да ориентират шофьорите за обходните маршрути. Същинските ремонтни дейности започват от събота, когато на "Орлов мост" и по "Цариградско шосе" ще дойдат строителните машини.

"Цариградско шосе" отново за ремонт, през август влизат машините 

Движението в района няма да бъде напълно блокирано, но поне до 22 август ще е силно затруднено заради стеснените участъци. Очаква се ремонтът да продължи от 10 дни до две седмици, съобщи столичният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев.
 
При ремонта ще бъдат поставени няколко пласта нов асфалт и стоманена арматура, за да се избегнат вълните по настилката, с които кръстовището стана известно.
 
Автобусите и тролеите от столичния градски транспорт, които минават през района, ще се движат с променен маршрут и ще спират на различно място. Спирката за тролеи 4, 5, 8 и 11, както и за автобуси 280 и 306, ще бъде изместена на бул. "Цар Освободител" след пл. "Орлов мост" в посока бул. "Васил Левски". Въпросните тролеи ще карат на дизелови двигатели от спирката на Полиграфическия комбинат до временната спирка.
 
Нова тапа в София: Започва ремонтът на Орлов мост, движението се променя

От 13 до 20 август се променят маршрутите на автобусите с номера 9, 72, 75 и 213. Те ще спират по всички съществуващи спирки по променените маршрути.
 
Алтернативни маршрути за всички шофьори ще бъдат бул. "Ситняково" при Румънското посолство, кръстовището на две нива при Телевизионната кула и бул. "Васил Левски".
 
От Столичната община очакват до началото на учебната година да завършат ремонтите и на бул. "Овча купел" и бул. "Прага". Ремонтните дейности по булевардите "Тодор Каблешков" и "Монтевидео" обаче ще продължат и през есента.