Цариградско шосе
Цариградско шосе / БГНЕС
Десет години след като тогавашният кмет на София Бойко Борисов преасфалтира „Цариградско шосе”, то отново е за ремонт. От началото на август машините влизат в отсечката от Орлов мост до „Алея Яворов”, която от доста време е на вълни.

Поправката ще струва на общината най-малко 250 000 лева. А обяснението за внезапното обновление е деформация на пътните платна заради трафика. Относно появилите се пукнатини по участъка, който се ремонтира през 2015 г., зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев посочи, че те ще бъдат запълнени за сметка на фирмата-изпълнител.

И през юли ремонти ще опъват нервите на шофьорите в София

Шегата, че всяка година се ремонтира столичното Цариградско шосе, се превръща в истина. И този път няма да са изключение тапите по основната пътна артерия в София. До дни започва ремонт на ремонтирания участък от 2007 г. И тогава обновлението имаше своите некачествени изпълнения, които се преправяха за сметка на фирмата.

Десет години по-късно обаче гаранцията е изтекла и на общината й се налага да вади 250 хиляди лева от бюджета. Ресорният зам.-кмет Евгени Крусев обясни, че в района на Орлов мост няма да има пълно блокиране на движението.

Затварят част от бул. „Дондуков” за ремонт до края на август

"Ще бъде сменена изцяло настилката в обхвата на самото кръстовище и няколкостотин метра нагоре в посока "Плиска". Това се налага поради деформациите, които се появиха през последните години, а те са причинени от много тежкото движение. Предвиждаме да подменим изцяло асфалтовата настилка в дълбочина, така че да положим няколко пласта асфалт, който да може да понесе тежкото движение.  Кръстовището няма да бъде затваряно изцяло. В момента се прави организация как точно да бъде стеснено движението. Очакваме продължителността да бъде между 7 и 10 дни, като това ще се случи първата половина на август", посочи Крусев.

Лошото време и ремонтите парализираха София

За ремонт е и друг участък от „Цариградско шосе” и то само две години след цялостното обновление.

Появилите се пукнатини между 4-и и 7-и километър ще бъдат запълнени, без преасфалтиране, уточни Крусев. А причина за появата им било студеното време.