/ Sofia Photo Agency, архив
Обновлението на "Дондуков" ще приключи най-рано през октомври
Още ремонти ще изнервят шофьорите в София от началото на юли
94101
Още ремонти ще изнервят шофьорите в София от началото на юли
  • Още ремонти ще изнервят шофьорите в София от началото на юли
Ремонти блокират София от началото на юли. От неделя до средата на август се затваря изцяло за движение бул. "Прага". С настъпването на новата седмица се спира движението и по бул. "Княз Александър Дондуков" от Триъгълника на властта до улица "Г.С. Раковски". Очаква се скоро да се блокира и отсечката между бул. "Васил Левски" и ул. "Кракра".
 
Заради полагането на павета и обособяването на велоалея, от Столична община прогнозират, че обновлението на "Дондуков" ще приключи най-рано през октомври.
 
От "Московска"33 очакват жителите на София вече да се ориентират към лятна ваканция и града постепенно да се изпразни, за да може да бъде и блокиран от машини, които да ремонтират основни пътни участъци.
 
Ремонтът по бул. "Дондуков" тече с пълна сила, тапи изнервят шофьорите

От 2 юли се спира движението по бул. "Прага", съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. "Там ще има цялостно затваряне, от бул. "Пенчо Славейков" до Петте кьошета. По бул. "Скобелев" ще има асфалтова настилка, тротоари и подмяна на осветителните тела. Очакваме до средата на август да приключи цялостната реконструкция", поясни кметът.
 
От понеделник се оформя истински ад за живеещите и работещите близо до бул. "Дондуков", който ще бъде изцяло затворен от Партийния дом до улица "Г.С. Раковски". "Най-подходящият обходен маршрут е бул. "Сливница", коментира ресорният зам.-кмет Евгени Крусев.
 
Велоалея по "Дондуков" ще има въпреки запазването на паважната настилка

Ремонтът по "Дондуков" ще продължи поне до есента. "Сроковете са съобразени изцяло с настилката, която се изпълнява. Павираната настилка се изпълнява по-бавно, трудът е изцяло ръчен. Надяваме се в рамките на два месеца тази отсечка - между улица "Сердика" и ул. "Г.С. Раковски" да бъде изцяло завършена - като релсовия път, така и павираната настилка, велоалеята, тротоари. Паралелно с това продължава ремонтът по ул. Кракра". Когато тя стане готова там ще бъде прехвърлено двупосочно движението от бул. "Дондуков" към паметника Левски, а отсечката между ул. Кракра" и бул. "Васил Левски" по самия "Дондуков" ще бъде затворена изцяло също", обясни Крусев.
 
Затварят за ремонт платното към центъра на моста "Чавдар" в София

От следващата седмица започва и обновлението на бул. "Шипченски проход".