/ БГНЕС
Проливният дъжд, съчетан с началото на ремонта на бул. "Княз Александър Дондуков" и бул. "Прага" блокираха движението в столицата.
 
Огромни задръствания се получиха по малките улици, както и по основни пътни артерии, през които се пренасочва движението.

Градушки и бури връхлетяха България (ВИДЕО)

ремонт
БГНЕС

Лошото време и стартът на ремонта на бул. „Дондуков” изненадаха много софиянци, които трябваше да изчакват 15-20 минути на едно място преди да продължат с автомобилите си по маршрута си. Част от бул. „Дондуков” – участъкът от бул. „Цар Освободител“ до ул. „Георги С. Раковски“ е затворен за основен ремонт, който продължи до 31 август. Тя включва релсовия път, пътната павирана настилка, тротоарите. Предвидено е и изграждането на велоалея, която ще бъде от южната страна на булеварда.
 
Паралелно с това продължава работата по улица Кракра”, където се изгражда нов релсов път и предстои полагане на асфалт. Предстои да се изпълнят и кривите на релсовия път при кръстовището с булевард Янко Сакъзов”.
 
Заради ремонта на „Дондуков” се въвеждат и някои ограничения на движението в центъра на София. До 31 август се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Княз Ал. Дондуков” между бул. „Цар Освободител” (при Министерския съвет) и ул. „Г. С. Раковски”. Забранява се и престоят и паркирането на бул. „Цар Освободител“ на 30 метра след ул. „Княз Александър I“ в посока улица „Георги С. Раковски“.

ремонт
БГНЕС

Затварят част от бул. „Дондуков” за ремонт до края на август
 
До 31 август се променя и маршрутът на временната автобусна линия № 20 ТМ. Автобусите, заместващи трамвая, ще се движат от бул. „Княгиня Мария Луиза” наляво през площад „Независимост“, надясно по бул. „Цар Освободител“, наляво по ул. „15-ти ноември“, надясно през площад Александър Невски“, надясно по ул. „Оборище“ и наляво по бул. „Васил Левски“ до площад “Васил Левски” - двупосочно.
 
Разкриват се временни двупосочни спирки в района на кръстовището бул. „Цар Освободител“ - ул. „Княз Александър I“ и на площад „Васил Левски”.
 
Закриват се временните двупосочни спирки по бул. „Княз Ал. Дондуков“.
 
Закриват се местата за почасово платено паркиране в определени зони и се изместват местата за платено паркиране „служебен абонамент“.

И през юли ремонти ще опъват нервите на шофьорите в София
 
Вчера започна и реконструкцията на бул. „Прага“ между бул. „Пенчо Славейков“ и Петте кьошета. Ремонтът на улицата ще включва подмяна на водопроводна инфраструктура, нова пътна настилка и тротоари, както и обновяване на осветлението.
 
Каква е организацията на движението заради реконструкцията на бул. „Прага“ от бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ до бул. „Пенчо Славейков“ вижте ТУК.
БГНЕС