/ Sofia Photo Agency, архив
От 11 август започва цялостното преасфалтиране на кръстовището на Орлов мост, съобщи зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.
 
Изцяло ще бъде сменена настилката на кръстовището на Орлов мост и няколкостотин метра нагоре в посока "Плиска" заради деформациите на асфалта. Ще бъдат положени няколко пласта асфалт, които да поемат тежкото движение. Кръстовището няма да бъде затваряно изцяло, а само стеснено, като ремонтът ще продължи между 7 до 10 дни, информира зам.-кметът Крусев.
 
Нова тапа в София: Започва ремонт и на Орлов мост

Той провери ремонта на ул. "Шандор Петьофи", в който са инвестирани около 200 000 лв. от бюджета на Столичната община. Направена е цялостна подмяна на водопроводната мрежа, нови тротоари и изцяло ново пътно платно, което се очаква да стане готово в началото на септември.
 
Връзката между бул. "Брюксел" и Терминал 2 на летището трябва да е готова до края на ноември. Улица "Житница" ще бъде отворена в края на 2018 г.
 
През август пускат ремонтните машини по "Цариградско шосе"

До две седмици ще стартира основният ремонт и разширението на бул. "Тодор Каблешков" в София, съобщи зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. Ремонтът ще струва 3,7 млн. лв. и ще е в участъка между булевардите "Братя Бъкстон" и "Цар Борис III".
 
В момента ремонти има по булевардите "Дондуков", "Прага", "Монтевидео", "Цариградско шосе".
 
28 малки улици в кварталите вече са ремонтирани, по 26 са обновени тротоарите. Работи се и по улици в кварталите "Люлин", "Филиповци" и "Слатина". Ще се ремонтират малки улици в Банкя, Мърчаево и други.