/ БГНЕС
От 19 август възстановяваме движението по бул. „България” в двете пътни платна при участъка между бул. „Акад. Иван Гешов” и бул. „Черни връх”. Ще продължи да се работи по мостовото съоръжение от бул. „България” към бул. „Витоша”. Около 1.5 км е дължината пътния участък в посока, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка днес на обекта, съобщиха от Столична община.

По думите ѝ ще продължи работа и по южния тротоар на бул. „България”. Днес и през нощта ще се положи основната пътна маркировка.

По мостовото съоръжение, което свързва бул. „България" с бул. „Витоша", се подменя хидроизолацията, след което ще бъде положена нова асфалтова настилка, ще бъдат укрепени парапетите. Очаква се съоръжението да бъде готово за експлоатация до началото на учебната година.

Започна ремонтът на столичния булевард „България“ (СНИМКИ)

При рехабилитацията на бул. „България" в отсечката от бул. „Черни връх" до бул. „Акад. Иван Гешов", са положени 38 000 кв. метра мрежа, с цел заздравяване на основата, както и 38 хил. кв. метра асфалт.

„Основните пътни ремонти се извършват през летните месеци, най-късно до 15 септември“, каза кметът Фандъкова.

„Обсъждаме дали да не използваме хубавото време и да започне ремонт и в участъка от бул. „България” от Южната дъга в посока кв. „Бояна”, предстои да вземем решение“, добави тя.

„Най-важната ни задача бе да подобрим базовата инфраструктура, преди няколко години София приличаше на дантела. След като ремонтирахме базовата инфраструктура успяваме да навлезем по кварталите. Тази година всичките ни основни ремонти, около 15 обекта, са в различни райони на София. По текущите ремонти в кварталите работят 24 строителни екипи", посочи Фандъкова.