/ IStock
По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура бе признат за виновен подсъдимият на 41 г., за това, че се е заканил с убийство на П. Я. и М. Я., като това заканване е могло да възбуди основателен страх у тях за осъществяването му, съобщиха от обвиненивто.

Подсъдимият И. С. имал конфликт с П. Я. и М. Я. и често агресията му тях към ескалирала. На 11.07.2018 г. около 20,00 ч. П. Я. заедно със съпруга си М. Я. били в заведение на ул. „Любен Каравелов“ в София.

Мъж получи две години затвор за закани с убийство във Видин

Тогава пред заведението дошъл И. С., слязъл от автомобила си и се насочил директно към П. Я. и М. Я. Викайки заплашително, подсъдимият отправил към тях заканите: „Ще ви избия, ще ви ликвидирам!“, след което отправил и обидна реплика към М. Я. В този момент чувайки, че става скандал, собственикът на заведението помолил И. С. да напусне, след което той се качил в автомобила си и потеглил.

Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен подсъдимия И. С. по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, чието изтърпяване е отложено със срок от три години.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.