/ iStock/Getty Images
По искане на Софийска районна прокуратура съдът остави в ареста 38-годишната жена за кражби на четири кутии за дарения, извършени в условията на продължавано престъпление. Тя е направила и пети опит за кражба, който поради независещи от нея обстоятелства е останал недовършен.

Хванаха жената, откраднала пет кутии за дарения в София 

Жената е обвинена за това, че на 5 май от магазин на пл. „Велчова завера“ в гр. София е отнела кутия за дарения, съдържаща 80 лева. На 06.05.2024 г. от същия магазин обвиняемата е откраднала още една кутия с 80 лева.

На 14 май около 03,00 часа в търговски обект на бул. „Христо Смирненски“ в гр. София обвиняемата се е опитала да отнеме кутия за дарения с 42,41 лева, като опитът е останал недовършен, поради независещи от нея обстоятелства. След 40 минути от магазин на ул. „Крум Попов“ в гр. София, жената е откраднала кутия за дарения, в която имало 600 лв. Около 20,00 часа на същия ден обвиняемата е отнела от магазин на ул. „Персенк“ в гр. София още една кутия за дарения, съдържаща пари в брой.

Деянията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като жената е осъждана за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“.

По случая се води разследване за престъпление от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор жената бе задържана за срок до 72 часа.

Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на дежурен прокурор, че обвиняемата може да извърши друго престъпление и наложи на обвиняемата най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня