Братята бизнесмени, обвинени в убийството на пастир в софийското село Антон, остават за посотянно в ареста. Това реши Софийският апелативен съд.

Те обжалваха постоянния си арест, наложен им на първа инстанция. Според прокуратурата Дончо и Красимир Петров са убили по особено мъчителен начин пастир, предава NOVA.

Георги Димитров

Освен зверския побой, извършителите пречупили кутрета на ръцете му, а ноктите от тях били изтръгнати, твърди обвинението.

Откриха издирвания пастир от село Антон

Адвокатите на задържаните поискаха по-лека мярка, като посочиха като аргументи, че двамата мъже имат семейства в България, постоянен адрес и няма да се укрият. 

Мотивът за убийството бил информация за кражба на животни, но тепърва ще се преценява дали наистина добитъкът е бил откраднат или това е било клюка в селото.

Георги Димитров

На 9 февруари МВР оповести информация за спецакция в населеното място срещу двама братя и че се издирва още един пастир. След случая в Антон на всички полицейски началници е разпоредено да започнат проверки по места за други подобни случаи. От МВР дори призовават хората, ако имат данни за такива лица, да подадат сигнал.

Георги Димитров

Припомняме, че досъдебното производство започна след сигнал, постъпил в късните часове на 6 февруари. Било е съобщено за намерен мъж в безпомощно състояние на улица в с. Антон.

В последствие за убийството му бяха задържани двама братя.  По повод разпространени в медийното пространство оплаквания на граждани за упражняван спрямо тях тормоз чрез системни закани и заплахи от двамата задържани мъже от с. Антон и твърденията за осъществен „чадър“ над тях от страна на държавни институции, са предприети детайлни проверки на постъпилите сигнали и жалби и анализ на извършените действия по тях.

Георги Димитров