​Той е транспортиран за медицински прегледи
Открит е вторият пастир в село Антон, който полицията издирва от няколко дни, съобщава МВР.

Кметът на село Антон за убийството на пастир: Няма чадър над задържаните братя

По разкази на мъжа, който е с наранявания и телесни повреди, те са от побой, нанесен му преди дни от задържаните вече двама мъже от селото.

До него униформените стигнали след разговори с хора от селото, които пък мъжът потърсил. Той веднага е транспортиран за медицински прегледи.

На 9 февруари МВР оповести информация за спецакция в населеното място срещу двама братя и че се издирва още един пастир. След случая в Антон на всички полицейски началници е разпоредено да започнат проверки по места за други подобни случаи. От МВР дори призовават хората, ако имат данни за такива лица, да подадат сигнал.

Припомняме, че досъдебното производство започна след сигнал, постъпил в късните часове на 6 февруари. Било е съобщено за намерен мъж в безпомощно състояние на улица в с. Антон.

МВР пусна видео и снимки от спецакцията в село Антон

В последствие за убийството му бяха задържани двама братя. В момента тече специализирана операция по линия на Криминална и Икономическа полиция се провежда на територията на селото. В проверките са включени и екипи на НАП и БАБХ.

По повод разпространени в медийното пространство оплаквания на граждани за упражняван спрямо тях тормоз чрез системни закани и заплахи от двамата задържани мъже от с. Антон и твърденията за осъществен „чадър“ над тях от страна на държавни институции, са предприети детайлни проверки на постъпилите сигнали и жалби и анализ на извършените действия по тях.
БТА