Оставиха в ареста бияча на дядото от Борисовата градина
Оставиха в ареста бияча на дядото от Борисовата градина / снимка: sxc.hu
Оставиха в ареста бияча на дядото от Борисовата градина
81289
Оставиха в ареста бияча на дядото от Борисовата градина
  • Оставиха в ареста бияча на дядото от Борисовата градина

30-годишният Борис Петров, арестуван за побоя над възрастен мъж в Борисовата градина, остава окончателно в ареста. Според магистратите пенсионерът Красимир Иванов е бил жестоко пребит от Борис без никаква причина посред бял ден и то пред очите на двете му внучета.

Пребили възрастен мъж пред внуците му в Борисовата градина

Според Софийския градски съд доказателствата, събрани в хода на разследването на поредното нападение в Борисовата градина, убедително доказват вината на задържания Борис Петров. Според магистратите той, без да бъде предизвикан с нищо от възрастният мъж, започнал да го ругае, блъска и удря с юмруци, от което очилата на пенсионера се счупили и забили в едното му око.

Обвиненият в хулиганство Борис Петров прочете пред съда собственоръчно написана реч, с която обясни, че не е виновен и че трябва да бъде освободен. За да мотивира искането си младият мъж заяви, че болната му майка няма как да се справя без неговата финансова помощ.

На излизане от залата самият Борис отправи гневна реплика към председателя на съдебния състав Петя Крънчева, чието решение предизвика и недоволството на неговите приятели, дошли да го подкрепят.

Пребитият дядо в Борисовата градина си заслужил боя, твърдят свидетели

Според адвоката на Борис Петров Мария Глушкова до момента по делото няма преки доказателства срещу клиента й. „Аз апелирам към прокуратурата и полицията, нека да намерят истинския извършител. Да не задоволяват обществения интерес в лицето на моя подзащитен. Задържането трябва да се обоснове от доказателствата. А такива доказателства налични няма”, заяви тя пред журналистите.

Адвокат Глушкова беше категорична, че при първа възможност ще отправи искане към съда клиентът й да бъде пуснат от ареста.