Няколко души излязоха да протестират „Кой назначи Ваньо Танов?”
Няколко души излязоха да протестират „Кой назначи Ваньо Танов?” / снимка: БГНЕС

Няколко души се събраха пред президентството, за да изразят недоволството си от връщането на Ваньо Танов начело на митниците и да припомнят скандалните разговори между Танов и Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Трябва да се попита какво стана с делото за разговорите, какво стана с онзи човек, който почина в онзи хотел, има много въпроси, на които тепърва българският народ трябва да търси отговор. Сега въпросът отново е „Кой? Кой назначи Ваньо Танов?”. Това е въпросът, на който трябва да отговори новата власт, коментира Ангел Гаджев и се обърна към премиера Близнашки с думите: Благодарим ви за гафовете, ако продължавате и през следващите два месеца да управлявате така ГЕРБ ще види властта през крив макарон.

„Аз предполагам, че понеже парите на ГЕРБ се намират в КТБ сега се опитват да ги разпределят в няколко банки, едната от които е нова и тъй като тези пари няма да стигнат за изборите и предполагам, че от митниците ще се опитат да финансират предизборната кампания, а Ваньо Танов ако е мъж, нека да каже какво ставаше в „Лукойл”, заяви той.

Ваньо Танов покриваше Петното докато беше в РДВР-Русе, за два месеца ще се объркат още повече нещата в митниците, коментира Светослав Николов от Граждански комитет „Равни пред закона” и попита няма ли специалисти, които да могат да бъдат назначени за най-важния пост в Агенция „Митници”. Защо не се направи публичен конкурс, по време на който кандидатите за поста да могат да кажат какво искат да променят в митниците, попита Николов.