Нови тапи в движението се очакват на различни места в София заради строителството на две метростанции през следващите 14 месеца.

Пътната полиция ще подпомага движението, така че да не се образуват задръствания, обещават от Столичната община.

Нови блокади от неделя в центъра на София, вижте организацията на движение

Заради строежа на третата линия на метрото от неделя в София в неделя бяха затворени за движение два участъка от бул. "Патриарх Евтимий". Променени са и маршрутите на тролейбуси с номера 1, 2, 5, 8 и 9.

От неделя се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Патриарх Евтимий" в участъците на строителните площадки на метростанциите между бул. "Васил Левски" и ул. "Хан Крум" и между бул. "Витоша" и ул. "Княз Борис I".

Движението вече се осъществява в двете посоки по бул. "Васил Левски" в участъка от ул. "Граф Игнатиев" посока НДК, и в тунела в НДК двупосочно с излаз на "Петте кьошета". От "Петте кьошета" може да се излезе директно на ул. "Фритьоф Нансен".

Двупосочно е движението и по бул. "Патриарх Евтимий", от бул. "Витоша" до ул. "Фритьоф Нансен".

Затвориха половината от бул. "България" за две години

В началото на март заради строежа на метрото за движение бяха затворени и дясната лента и локалното платно на булевард "България" между бул. "Иван Гешов" и пл. "Ручей".

Двете ленти на ключовия булевард ще останат затворени две години. Тролейбусни линии 2 и 9 ще се движат по променен маршрут.