/ iStock/Getty Images
Първото издание на кампанията „Заедно за по-чиста Витоша“ ще се проведе на 18 юни.

Целта на организаторите е, обединявайки се институции и доброволци, да успеят да правят различни кампании за подобряването на условията в планината и грижата за природата.

Сборният пункт за всички желаещи да се включат в „Заедно за по-чиста Витоша“ на 18 юни е в 10,30 часа пред хижа Алеко, когато ще бъде официалното откриване на кампанията. На място през целия ден ще има музика и приятни изненади за всички участници.

За достъпа до планината и обратно има подсигурен безплатен транспорт по следния график: 9,00 часа от паркинга под моста на НДК, 9,30 часа и 11,00 часа от площада на Драгалевци, 15,30 часа връщане от хотел Морени. Ще има три основни „Фино“ пункта – на хижа Алеко, до хотел Морени и на долна станция на Витошко лале 1, където освен ръкавици и чували, участниците ще получат и своята специална гривна за участие, с която могат да се възползват от достъп до лифт Витошко лале и до освежаващи напитки в зоната на Алеко и Черни връх.

„Целта на събитието е да съчетаем полезното с приятното и да дадем добър пример, като споделим приятна разходка сред природата със семейството и приятелите, като същевременно съберем боклука, който видим по пътя си“ споделят организаторите и приканват повече хора да се включат в кампанията.
 
БГНЕС