Моторист ограби пощенски клон в Челопечене
Моторист ограби пощенски клон в Челопечене / снимка: DarikNews.bg
Моторист ограби пощенски клон в Челопечене
57398
Моторист ограби пощенски клон в Челопечене
  • Моторист ограби пощенски клон в Челопечене

Въоръжен моторист ограби пощенски клон в Челопечене. Ударът е извършен рано сутринта, а крадецът е отмъкнал 23 000 лв.

Парите пристигнали в пощата непосредствено преди обира и били предназначени за изплащане на пенсии.

От Български пощи обясниха за Дарик, че пенсионерите от квартала ще могат да получат пенсиите си в четвъртък, тъй като парите са застраховани. Това обясни за Дарик Тодор Бобев, шеф на дирекция "Сигурност" в пощите. Бобев отказа да коментира въпроса за сигурността на пощенските клонове, както и липсата на охрана и видеонаблюдение в ограбения обект.

При нападението е пострадала единствената служителка, която се е намирала в неохранения обект. Мъжът, който през цялото време бил с каска на главата, заплашил пощенската служителка да мълчи, след което я ударил по главата и откраднал торбата с парите.

До пощенския клон се намира местното училище, от където обаче никой нито чул, нито видял нещо.

Още в началото на тази година, когато пощенският клон на Челопечене се преместил от центъра на квартала в нова общинска сграда до училището, били направени предписания за охраната на обекта. От полицията препоръчали да бъде назначена физическа охрана на пощенската станция и да бъде изградена система за видеоконтрол. Обектът обаче разполага единствено с паникбутон към частен охранител.

Това е поредният въоръжен грабеж, направен от мотористи в София от началото на годината.

Банков клон в Студентски град беше ограбен тази пролет. Отново мотористи ограбиха бензиностанция в Бухово в края на август.