От 7 април срещу карта от два лева софиянци могат да ползват нощен градски транспорт
От 7 април срещу карта от два лева софиянци могат да ползват нощен градски транспорт / БГНЕС
Нощният градски транспорт ще тръгне от Великден - 7 април, а вече могат да се видят и спирките, където пътниците ще се качват и слизат „по малките часове”, предаде БГНЕС.

14 автобуса ще кръстосват столицата нощем
 
Нощният транспорт е нова услуга в София. Линиите са четири, цената на картата ще е 2 лв. Във всеки автобус ще има контрольор, който ще продава картата и ще следи да няма нередовни пътници. Тя важи за четирите линии и с една карта човек може да се прекачва на друга линия през цялата нощ. Редовните карти за градската мрежа не могат да се ползват за нощен транспорт. На картата за нощен транспорт ще бъде изписвана и датата.

От 7 април срещу карта от два лев, софиянци могат да ползват и нощен градски транспорт
БГНЕС


Четири автобусни линии, с пресечна точка в центъра на София - на площад „Княз Александър I“, ще прекосяват по диагонали столицата, за да достигнат до големите крайни квартали. На площада, където се пресичат четирите линии, всеки пристигнал автобус ще изчаква 5 минути, за да може пътниците да извършат трансфер. Нощните автобуси осигуряват превоз на пътниците от 00.00 часа през нощта до 04.00 ч. сутринта. Линиите са номерирани като N1, N2, N3 и N4. Автобусите ще се движат през интервал от 40 минути и ще спират на обозначените спирки, когато има чакащи пътници, или желаещи за слизане.

ВИЖТЕ КАРТАТА НА МАРШРУТИТЕ ТУК

От 7 април срещу карта от два лев, софиянци могат да ползват и нощен градски транспорт
БГНЕС


Вече може да се види например двупосочната спирка за изчакване и прекачване на пътниците между четирите линии на пл. „Княз Александър I". На табелката й има надпис: "Нощен транспорт" на български и на английски език. До нея има разписания, и схема на движение на четирите линии.
 
Нощните линии ще се обслужват от 14 климатизирани автобуса. От съображения за сигурност водачът ще бъде отделен от салона за пътници, ще има и паник-бутон за връзка с полицията, в случай на необходимост. За сигурност на пътниците и екипажа, колите са снабдени с видео-наблюдение.

От 7 април срещу карта от два лев, софиянци могат да ползват и нощен градски транспорт
БГНЕС

Засега Столична община планира нощните автобуси да се движат до края на годината.
БГНЕС