Маршрутка премаза момиче в София, шофьорът не е задържан
Маршрутка премаза момиче в София, шофьорът не е задържан / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Шофьор, блъснал и убил на място 22-годишна студентка, е на свобода, без да му бъде повдигнато каквото и да било обвинение. Това разкри bTV в репортаж, направен по сигнал на приятелите на убитото момиче. Два дни след убийството, от полицията няма официална информация по случая.

14 февруари се оказва фатален за 22-годишната Марияна Карабулева. Тя и нейната компания около 22 часа вървели по пътното платно и отивали към заведение, за да празнуват Деня на влюбените. Движили се срещу движението. Успоредно зад тях имало автобус, зад него - маршрутка. В един момент маршрутката решила да изпревари автобуса и ударила Марияна. Момичето издъхнало на място.

Според приятели на момичето Марияна е блъсната секунди, преди да стъпи на тротоара. Ударът е бил силен и студентката издъхнала на място. Един от приятелите й - Симеон Прусийски, разказва: "След удара Марияна, явно беше прехвърчала метри. Тя се удари в краката ми и я видях. Главата й беше разбита, имаше кървища навсякъде".

Фаталната маршрутка се движела по линия 18. Шофьорът-убиец Димитър Димитров не е задържан до момента. Пред bTV само заявил: "Не съм в състояние да говоря". На МВР той казал, че се е движил с ниска скорост и поради неосветеността на пътя, не е забелязал пешеходката, но не пожелал да обясни неправилната маневра. Димитров не е употребил алкохол, а от 2005 година досега не е имал нарушения и не са му били отнемани контролни точки от талона.

Един от приятелите на Марияна - Йордан Николов, споделя: "С колко ще го накажат? С 2-3 условно. Няма съд за такива. Какво да правим в тая държава. На мен това ми е вторият приятел, когото губя след катастрофа".

Днес Марияна бе изпратена до последния й път в родния й град Плевен.

По никакъв начин не е прикриван инцидентът със загиналата пешеходка на 14 февруари в столицата. Това заяви пред Агенция "Фокус" Нели Иванова, говорител на СДВР. По случая има образувано досъдебно производство, което се води в СДВР в сектор „Разследване на транспортните престъпления".