/ iStock
Образователната, пътната и инженерната инфраструктура са сред приоритетите за развитието на район „Панчарево“. Това заяви кметът на столичния район „Панчарево“ Евгения Алексиева.

„Район "Панчарево" е най-големият по територия в цяла София и със сигурност има много проблеми и предизвикателства, които са стоели при колегата преди мен, които ще стоят и пред мен“, каза тя, коментирайки наследството, което е заварила след встъпването си в длъжност като районен кмет.

Първата трудна ситуация, с която се е сблъскала, е обилният снеговалеж, който се изсипа на 25-26 ноември. „Обстановката в района беше много тежка, но Слава Богу успяхме да се справим“, сподели тя.

В момента пред нея и екипа й на дневен ред е инвестиционната програма за следващата година. „Залагаме на това да можем да работим по проектите, които в момента са в някакъв етап – дали са завършени, или работим по тях да ги завършим, както и това да изготвим нови и наистина да можем да получим повече пари и финансови средства за район "Панчарево" за всичките инвестиции, с които искаме да подобрим района“, обясни Алексиева.

Борисов поема лично структурите на ГЕРБ в София, 80% от ръководството е сменено

Тя отбеляза, че проблемите и предизвикателствата са общи за всичките населени места, а също и във вилните зони, защото няма изградена пътна инфраструктура.

„В приемния ми ден идват много хора и жители от района, които са от вилните зони на различните населени места. Те споделят за липса на улично осветление, за това, че нямат кофи за смет, които да могат да бъдат пред техните домове или в по-голяма близост, няма асфалт“, заяви Алексиева.

Кметът на район „Панчарево“ подчерта, че в селата със сигурност трябва да се подобри пътната инфраструктура, да се изградят улици, да се направят основни ремонти, да се продължи работата по изграждането на тротоари, както и да се подобри образователната инфраструктура, защото район „Панчарево“ е един от най-предпочитаните за живеене в София и наистина има необходимост от разширение и изграждане на нови детски градини, ясли и училища.

В следващите 4 години си пожелавам да може да получим възможност да покажем това, което може нашият екип и наистина да реализира всичките си проекти, които залагаме в програмата за следващата година“, каза още Алексиева.

В заключение тя благодари на всички, с които работи. „На моя екип, на всички директори на училища, на детски градини, на всички доброволци, които се включват активно, откакто съм кмет в района, и наистина смятам, че това е начинът, по който можем да работим, за да може наистина да постигаме резултати“, заяви новоизбраният кмет.
БГНЕС