/ БГНЕС
1 040 000 лева дава районната администрация в „Младост“ за ремонт на 20 000 кв. м. улици и тротоари. Това обяви временно изпълняващият длъжността кмет на „Младост“ арх. Румен Русев пред БГНЕС.
 
„В момента правим кръпки на вътрешноквартални улици и ремонтираме тротоари. Асфалтирането продължава. До момента от предвидения за тази дейност бюджет сме усвоили над 600 000 лева“, коментира кметът.
 
Той добави, че ремонтните дейности ще продължат, докато времето позволява и докато се изхарчат всички пари. Русев уточни, че районната администрация е кандидатствала за милион и половина, но са били одобрени дейности за малко над един милион лева.
 
Кметът добави, че преди дни е завършил ремонтът на пътната настилка в района на кръстовището на бул. „Александър Малинов“ и ул. „Филип Аврамов“ и уточни, че планът кои улици да се ремонтират се изготвя на база на обстоен оглед и анализ на състоянието на настилките в района, като се взимат предвид и постъпилите сигнали от граждани.
 
Русев обясни още, че 14 от ключовите булеварди и улици с висок трафик и от голяма обществена значимост се поддържат по абонаментна поддръжка съгласно сключен договор със Столичната община.
БГНЕС