В София спасиха простреляна от неизвестен сърна, която била забелязана близо до оживения булевард "Цар Борис III". Предполага се, че сърнето е ранено около Витоша и, бягайки, е стигнало дотам. Сигнал е подаден на спешния телефон 112, а животното е спасено от екип на „Аварийна помощ и превенция” към Столичната община. Въпреки че е простреляно на няколко места, вече се възстановява в зоопарка в София.

„В момента животното е спокойно, лежи. Има надежда да оцелее. Раната не е толкова тежка. Животното е стреляно или със сачми, или с пушка. Имаме надежда, че то ще се възстанови изцяло”, обясни за NOVA главният ветеринар на зоопарка.

„Мъжът, който ни сигнализира за животното, е видял как сръндачето се е строполило на стълби, близо до автомобила му. Животното беше докарано по спешност при нас. Обработихме раните и го настанихме за възстановяване. Надяваме се да се стабилизира. Има вариант да остане при нас. Ако състоянието му позволява, ще го върнем обратно в естествената му среда”, разказа директорът на зоопарка Добромир Бориславов.

Източник: NOVA