Групата на "Продължаваме промяната" в Столичния общински съвет поиска оставката на общинския съветник Благовест Георгиев, предизвикал катастрофа и избягал от местопроизшествието в София. Малко по-късно за това настояха и общинарите от ГЕРБ-СДС.

„Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“, това гласи съобщението на партията.

Член на комисията по безопасност на движението предизвика катастрофа и избяга

Кметът на София Васил Терзиев също поиска оставката на Георгиев. "Правилата и законите трябва да важат еднакво за всички. Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град. Отговорното поведение изисква едно - оставка", пише той.




Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет категорично осъжда постъпката на общинския съветник и член на Комисията по транспорт и пътна безопасност Благовест Георгиев. Подобно поведение от страна на когото и да е, е не само опасно за живота и здравето на жителите на София, но и показва липса на каквото и да е чувство за отговорност, заявиха общинарите от коалицията. И настояха Георгиев незабавно да напусне Столичния общински съвет и да понесе своята отговорност за случилото се пред закона.

Публичните личности и особено представителите на политически партии са длъжни да бъдат пример за високи морални и човешки качества. Според публични данни това не е първият случай, в който Георгиев е хванат с алкохол в кръвта зад волана. Абсолютно недопустимо е представител на управляващата партия в София да се държи като рецидивист на пътя и поведението му да бъде оставено без последствия! Още повече, ако се окаже истина, че въпросният е заплашвал органите на реда с това, че е общински съветник от “Продължаваме промяната”, добавят от ГЕРБ-СДС.

Общинските съветници от „Има такъв народ“ също заявиха, че безотговорното поведение на публични личности трябва да бъде наказвано изключително строго и безапелативно, с цялата сила на закона. "Позор! Срам! Член на комисията за децата, младежта и спорта, както и на комисията за транспорт и пътна безопасност се държи като пиян, дрогиран уличен гамен", се казва в позицията на ИТН.

Припомняме, че общинският съветник и член на комисията по безопасност на движението е избягал от ПТП снощи. Произшествието е станало на булевард „Драган Цанков” и „Кирил Видински” в София при лека катастрофа между две коли. 

Виновният шофьор е опитал да напусне мястото на катастрофата, но е спрян на няколко пресечки от инцидента. Водачът е общински съветник, член на комисията по безопасност на движението. Той е отказал тест за алкохол и наркотични вещества.

Очаквам и ще приема оставката на общинския съветник Благовест Георгиев, каза председателят на СОС Цветомир Петров, който също осъди поведението му.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня