Две седмици след трагедията на бул. „Сливница", при която шофьор уби двама младежи и след непрекъснати протести от страна на живеещите в района - първи мерки за обезопасяването на фаталния път. Пешеходният светофар работи денонощно, монтирани са табла за скорост, както и разделителни острови и неравности, информира NOVA.

„15 дни след катастрофата не спираме да се борим и да искаме от институциите адекватни мерки. Нашите искания бяха обединени и подадени към съответните отговарящи за това. Поискахме да бъде оправена пътната маркировка, да бъдат поставени острови, неравности и да бъде сменено осветлението. Това вече е направено. Сега държим да инсталират стационарна камера. Има тринога на пътното платно, но не е достатъчна”, сподели един от протестиращите.

18-годишният шофьор, причинил катастрофата на „Сливница”, остава в ареста

„В по-дългосрочен план ще се монтират бетонни ограждения, които да преградят улицата. От улица „Русе” до „Орион” ще бъде поставена мантинела. Утре на Общински съвет ще се гласуват средства за закупуване на 5 мобилни камери”, каза кметът на района Иван Божилов.
NOVA