/ БГНЕС
Нови алеи, осветление и велоалеи в „Западен парк“ след обновяването му
97356
Нови алеи, осветление и велоалеи в „Западен парк“ след обновяването му
  • Нови алеи, осветление и велоалеи в „Западен парк“ след обновяването му
Различни видове настилки, видеонаблюдение, нови алеи и съоръжения се предвиждат в обновения "Западен парк" в София. До няколко седмици ще започне възстановяването му и се очаква да бъде завършен до 10 месеца. Това съобщи днес столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че досега само в този столичен парк не е инвестирано. Над 10 млн. лева ще струва проектът в парка, от които 8,5 млн. лева са осигурени по ОП "Региони в растеж".
 
Започна мащабният ремонт на ул. „Граф Игнатиев” (СНИМКИ)

Фирмата изпълнител "Галчев Инджиниринг" е в готовност да започне облагородяване на "Западния парк" до няколко седмици. Ще бъдат възстановени представителните му части, обясни Фандъкова.
 
Договорът за "Западен парк" е третият по програмата "Региони в растеж" на обща стойност 230 млн. лева. Предишният засяга ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите и територии, а другият е за интегриран градски транспорт, според който предстои закупуване на 13 нови трамвая. Този проект обаче е постоянно обжалван, което бави процедурата по избор на изпълнител, обясни кметът.
 
Предстои тежък ремонтен сезон в София - вижте къде (ВИДЕО)

Още един договор, който предстои да бъде подписан с финансиране от "Региони в растеж", е за ремонта около храм-паметника "Св. Александър Невски".