БСП в Перник събра 150 подписа срещу здравната реформа и Москов
БСП в Перник събра 150 подписа срещу здравната реформа и Москов / DarikNews.bg, Перник

За пореден път здравният министър и неговия екип се опитват да подменят общественото мнение, като разпространиха до медиите съобщение, че младите пернишки социалисти го подкрепят за идентификатора с пръстови отпечатъци. Това заявиха от младежкото обединение в БСП-Перник.

"Ние сме категорично против здравната реформа на кабинета и министър Москов и никога няма да подкрепим промени, които затрудняват достъпа на гражданите до здравеопазването. Обяснихме на доктор Москов, защо сме против здравната реформа на правителството и сме категорични, че с разделянето на здравния пакет на две и въвеждането на система с пръстови отпечатъци достъпа до здравеопазване на обикновените хора ще бъде изключително затруднен", категорични са от младежкото обединение.

Здравният министър откри обновено отделение в пернишката болница

При срещата лице в лице с министър Москов, младите социалисти останаха недоволни от липсата на отговори по зададените въпроси. Сред въпросите бяха как ще си положи пръстовия отпечатък болен в кома, как човек със счупени крайници ще си купи лекарства от аптеката, където също трябва да се положи пръстов отпечатък.

"Г-н Москов - болните не са криминално проявени", заявяват още от БСП.

Младежкото обединение в БСП-Перник започна днес и подписка против здравната реформа на кабинета "Борисов 2" и министър Петър Москов.

Младите социалисти призоваха за подкрепа граждани, служители и медицински работници на МБАЛ "Рахила Ангелова", където здравният министър бе днес на посещение, като за първите два часа са събрани над 150 подписа. Подписката ще продължи до 1 април.