/ БТА
Автобус на столичния градски транспорт е самокатастрофирал в квартал „Младост 2“. Това научи DarikNews.bg от пресцентъра на полицията и на Спешна помощ. 

катастрофа автобус Младост 2
Булфото

Инцидентът е станал малко след 17,00 часа пред блок 205 в квартала на ул. „Акад. Александър Балан“.

Автобусът се е движил бавно
, качил се е на тротоара пред блока, бутнал е пътен знак, продължил да се движи напред и се е бутнал в дърво, което е паднало върху паркирани пред блока автомобили. Това разказа очевидец на инцидента. На място в момента има полиция, линейка, пожарна и авариен автомобил на Столична община. Мястото на инцидента е оградено от полицията.

катастрофа автобус Младост 2
Булфото

Движението бул. "Проф. Александър Теодоров - Балан" бе спряно, но по-късно бе възстановено, след като автобусът бе изтеглен.   

Дървото, в което се е ударил автобусът, е паднало. Електрозахранването бе прекъснато.

катастрофа автобус Младост 2
Булфото


На мястото са изпратени 6 линейки

катастрофа автобус Младост 2
Булфото

Общо осем души са пострадали при инцидента. Тримата най-тежко ранени при катастрофата са настанени в УМБАЛ "Света Анна". Там е приет и шофьорът на автобуса.

Четирима по-леко пострадали са приети в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

Две жени и дете, които пострадаха при ПТП с автобус на градски транспорт в София са освободени от университетската спешна болница "Пирогов". Тримата пострадали преминаха подробни прегледи и изследвания с цел диагностициране на състоянието и определяне на лечението. Болницата изрази готовност да поеме колкото е необходимо от пострадалите.

В УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ" е откаран мъж с очна травма, който е освободен за домашно лечение, съобщиха от Спешна помощ. 

Няма животозастрашаващи състояние при тези пациенти, съобщи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Не се потвърждават съмненията за инфаркт на шофьора на автобуса. Това съобщиха от болница „Св. Анна“, където по-рано беше приет 60-годишният шофьор.

Не са установени и увреждания в мозъка му.

катастрофа автобус Младост 2
Булфото

По първоначална информация причината за инцидента е, че на шофьора му е прилошало. Той е на 60 години, работи в Градския транспорт от 6 години. Смяната му днес е започнала в 16:00 часа, събощава NOVA.

катастрофа автобус Младост 2
БТА

Работата за установяване на причините за инцидента продължава, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

катастрофа автобус Младост 2
БТА


Спешна помощ/МВР/БТА/NOVA