Заседава Общественият съвет към  Фондация „Вълкана Стоянова”
Заседава Общественият съвет към Фондация „Вълкана Стоянова” / Общински пресцентър Стралджа

Първото разширено заседание на Обществения съвет към наскоро учредената Фондация „Вълкана Стоянова” обсъди основните задачи на фондацията. „Всички ние, които сме тук днес, ни обединява една голяма любов към всепризнатата, обичана и много талантлива българска народна певица Вълкана Стоянова. Както и общото ни желание да работим така, че не само да разпространяваме наследеното й песенно богатство, но и да  подпомагаме млади български дарования.”, подчерта при откриване на съвета кметът на Стралджа МиткоАндонов, по чиято идея се сформира фондацията. Той представи Управителния съвет на фондацията, чийто председател е заместник-кметът на общината Иван Георгиев; заместник ще бъде Атанаска Кабакова, председател на ОбС, а изпълнителен директор – Кольо Пехливанов. Другите двама членове са Николай Николов и Надя Жечева.

Като начало в Обществения съвет са привлечени  културни дейци, фолклористи, музиканти, етнолози, хора, които познават и обичат Вълкана, работили с нея дълги години. Между присъстващите в залата бяха  акад. Крум Георгиев, проф. д-р Георг Краев, Николай Ников, Стоян Варналиев, неин ученик и лауреат на награда от конкурса, Дарина Славчева, Симо Петров, носители на Голямата награда, Тодор Тодоров, Мария Толева и Иван Иванов,  Диньо Капитанов, който е кметски наместник на родното село на Вълкана - Люлин, директори на училища и детски градини, ръководители на обществени организации.

Заседава Общественият съвет към  Фондация Вълкана Стоянова
netinfo

Общественият съвет остава отворен, в него ще бъдат привличани и други хора, които да помагат за развитието и постигане целите на фондацията. Това което предстои е създаване на електронна страница на фондацията за популяризиране на дейността й и обмяна на информация. Във времето до Десетия юбилеен конкурс предстои събирането на средства и учредяване Специална награда на фондацията. Подкрепяйки идеята  проф.д-р Георг Краев предложи за каузата да бъдат привлечени музикалните училища у нас, медиите.