Заседание на Общински съвет - Ямбол
Заседание на Общински съвет - Ямбол / Дарик Сливен Архив

44 редовно заседание на Общински съвет - Ямбол ще се проведе днес. Общинските съветници ще разгледат 17 точки, сред които приемане на Програма за дейността на читалищата в общината през 2011 г., приемане на годишен доклад за дейността на звеното за вътрешен одит за 2010 г., както и приемане на допълнения и изменения на Правилника за определяне реда и начина за отпускане спешна еднократна помощ по здравословни проблеми.

Местният парламент ще обсъди също предложение за допълнение и изменение на Правилника за работа на Общинския съвет и допълнения и изменения на Статута за наградите на Община Ямбол. Ще бъде гласувана Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните и туристически клубове и организации и за стопанисване на спортните обекти в община Ямбол.

На заседанието ще бъдат разгледани отчетът за касовото изпълнение на Бюджета на община Ямбол за 2010 г., както и приемането на Бюджета на общината за 2011 г.

Общинските съветници ще разгледат също жалби на собственици на апартаменти в бл.18 и бл.19 в к-с „Райна княгиня" в Ямбол.