Задържаха извършител на грабеж
Задържаха извършител на грабеж / netinfo

Сливенските криминалисти са разкрили извършителя на един от идентичните грабежи, извършени по Нова година в района на частна болница в квартал Даме Груев. Служителите на полицейското управление в ромския квартал „Надежда"  са задържали 28 годишния рецидивист, който е регистриран за други кражби. Той е уличен в това, че на 30 декември около 18. 30 ч. е нападнал 37 годишна жена и със сила и заплаха грабнал дамската й чанта, в която имало два мобилни телефона, 200 лв. и лични документи. Полицаите иззели вещите.

Възможно е и другите два грабежа да са дело на същия извършител, но криминалистите работят в момента по това, каза пред Дарик говорителят на ОД на МВР Георги Шейтанов.

При другите два случая със същия почерк бяха ограбени други две жени - едната на 1 януари около 5. 30 сутринта, а другата около 15. 15 следобед на същия ден.

В чантата на първата имало два мобилни телефона, 2200 лв. в брой и лични документи. От другата жена, която е от Елхово, са откраднати мобилен телефонен апарат, 130 лв. в брой и лични документи.