Военни се включиха в изтеглянето на автомобили в Ямбол
Военни се включиха в изтеглянето на автомобили в Ямбол / netinfo

По искане на областния управител на област, изпратено до Националния военен команден център София и командващия Сухопътните войски ген. л-т Иван Добрев, модулното формирование от под. 52 590 Ямбол се включи в изтеглянето на закъсали автомобили с верижния влекач на модулното формирование, дислоциран в с. Могила.

По обобщена информация на Областно управление „Гражданска защита", Областно пътно управление и Оперативен комуникационно-информационен център" Ямбол пътищата в областта са заснежени и трудно проходими. Продължава почистването и опесъчаването. Затворен от 22: 30 часа на 08 март е участъкът от пътя с. Калчево(общ.Тунджа) -с.Саранско (общ.Стралджа). Поради снегонавяване и заледяване е затворен пътя Ямбол- Сливен, след Ямбол. Има закъсали автомобили. След направен оглед на алтернативен маршрут на пътуващите към Стара Загора, Пловдив се препоръчва да използват пътя Болярско-Бояджик-Златаре, който е проходим. Затруднен за движение е и обходния път север от Ямбол, покрай  Дома за стари хора. Има закъсали автомобили. Продължава изтеглянето на автомобили в участъка Веселиново-Могила и Калчево - Победа.

Затворени са следните второкласни и третокласни пътища на територията на Област Ямбол: Калчево(общ.Тунджа)- Саранско -Войника(общ.Стралджа); Калчево(общ.Тунджа)- Камен връх(общ.Болярово); Стралджа -Воденичане -Палаузово (общ.Стралджа); Търнава - Иречеково - Недялско (общ.Стралджа);Маломирово - Голям Дервент(общ.Елхово);Бояново - Борисово (общ.Елхово) и Воден - Странджа (общ.Болярово).

Осем населени места са с прекъснато електроснабдяване  - в община Тунджа -  Кабиле, Завой, Веселиново и Златари),  в община Болярово (Оман, Денница, Ст.Караджово и Г.Крушево)

Населените места с прекъснато водоснабдяване са четири заради прекъснато електроснабдяване на помпените станции на община Тунджа в селата Кабиле, Завой, Веселиново и Златари.

Шест училища на територията на областта не провеждат учебни занятия на 9 март, заради аварии в ел.захранването  и усложнена зимна обстановка. Това са училищата в Веселиново, Кукорево, Дражево, Скалица, Войника и в Болярово.

Взети са мерки за контрол и охрана по течението на река Асеновска до вливането и в река Тунджа, заради започналото тази сутрин контролирано изпускане на язовир „Асеновец" Според специалисти изпускането на язовира  ще вдигне нивото на река Тунджа с 2-3 см. По последни данни нивото на река Тунджа в Ямбол е 291 см, в района на Елхово е 304 см.