В Сливен няма избран временно изпълняващ  длъжността кмет
В Сливен няма избран временно изпълняващ длъжността кмет / netinfo

Само в община Сливен не са избрани временно изпълняващи длъжността кмет на общината и кмет на кметства. На тържествено заседание на общинския съвет на 25 октомври се предвижда това да стане, съобщи зам.областния управител Радостин Койчев.

В Сливен регистрирани за участие в местни избори 2007 са кмета на общината и 31 кмета на кметства. Кметът на Нова Загора и 29 кметове на кметства са заявили участие в местните избори. На тяхното място вече са избрани временно изпълняващи техните длъжности.

И в Котел са избрани временно изпълняващи кмет на общината и кметове на кметства. Регистрираните кандидати за кметското място са 12 кметове на кметства.

В община Твърдица общинският съвет е избрал временно изпълняващи длъжността кмет и кметове на кметства. В местни избори 2007 са регистрирани кметът на общината и 7 кметове на кметства.

Според закона ако при предсрочно прекратяване на пълномощията на кмет, съответният общински съвет не е приел в срок решение за временно изпълняващ тази длъжност, той се назначава от областния управител, информира Радостин Койчев.