В Нова Загора приеха програма за оптимизация на училищната мрежа
В Нова Загора приеха програма за оптимизация на училищната мрежа / netinfo
Програма за оптимизация на мрежата на общинските училища за учебната 2008/2009 г. и дейностите, които ще бъдат финансирани по нея прие Общински съвет – Нова Загора. Максималният размер на средствата, които могат да се получат по програмата е 900 000лв, уточни заместник кметът Галя Захариева. Срокът, в който Община Нова Загора може да кандидатства по програмата е 26 юни, а съгласно изискванията средствата ще бъдат изразходвани за ремонт на училищата, купуване на обзавеждане и оборудване, изплащане на обезщетения на персонала от закритите училища и др. Програмата ще бъде внесена в Министерството на образованието и науката. Съветниците приеха и проекто-мрежата на общинските училища и детските градини за учебната 2008/2009г.

И на днешното заседание обект на обсъждане бе предложение за продажба на имот общинска собственост, към който има проявен инвеститорски интерес. На заседание в края на месец май съветниците определиха условията за провеждането на конкурса, но областният управител Христина Чолакова върна за преразглеждане решението заради нарушение на Закона за конкуренцията.

Съветниците приеха още предложенията за Наредба за принудителното изпълнение на заповеди за премахване, поправяне, заздравяване и хигиенизиране на строежи или части от тях на територията на общината, както и участие на община Нова Загора като водеща организация или партньор при кандидатстване по проекти за финансиране на ремонтни и възстановяване на сгради, които се ползват от читалища в общината.