ученици в първи клас
ученици в първи клас / община Сливен
В първите 10 минути от отваряне на системата над 100 бяха регистрираните заявления
Успешно стартира регистрацията на заявления за прием в 1 клас за учебната 2017/2018 г в Сливен. До 15:30 ч. бяха регистрирани над 900 заявления.  Всички родители/ настойници, подали своите заявления, в срок до 23:59 ч. на 30 май 2017 г. могат да се подават нови заявления и да се редактират вече регистрирани. Нека всички заявители да прегледат още веднъж своите заявления в този срок, за да бъдат сигурни, че всичко е попълнено точно.

Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени на 04 юни 2017 г., а в срок от 05 юни до 07 юни 2017 г., включително, ще се извърши записването на място в училищата на класираните деца. 

Родители, които нямат възможност да регистрират своите заявления онлайн, могат да го направят на място в училището, което искат да впишат в заявлението като първо желание.

Важно е да се знае, че входящият номер, датата и часа на подаване на заявлението няма да бъдат от значение при класирането, при равни условия децата ще се класират на случаен принцип със случайни числа чрез компютърната система. Функцията за случаен избор пренарежда числата от 1 до броя на децата участващи в класирането, като последните се нареждат във възходяща поредица по реда на входящите си номера и всяко получава случайното си число.