Тържествено изпратиха последния набор войници на 13 бронетанкова бригада
Тържествено изпратиха последния набор войници на 13 бронетанкова бригада / Светлана Димитрова

Тържествен ритуал по изпращането на последния набор войници, отбили службата си в 13-та бронетанкова бригада, се проведе днес в Сливен.

137 момчета от набор 88- трета смяна, ще се уволнят от армията на 30 ноември. Те получават похвални грамоти, подписани от Министъра на отбраната Веселин Близнаков и от началника на Генералния щаб генерал Златан Стойков. При напускането си от казармата войниците от последния набор ще получат ползвания по време на службата си комплект войнишка униформа, заради участието им във важен исторически момент от развитието на Българската армия.

След уволнението на набор 88-ІІІ смяна, от 1 декември 2007г Българската армия става изцяло професионална. Това става факт след приетите през 2006 година изменения на Закона на отбраната и въоръжените сили България. Сред гостите на тържествената церемония бяха заместник-командващия на Сухопътни войски генерал-майор Кирчо Куртев и началникът на управление личен състав в Генералния щаб на Българската армия, бригаден генерал Спас Спасов.

„В продължение на много години наборните войници бяха гръбнакът на БА. Днешният ден е особено вълнуващ и емоционален. Макар, че ще преминете в резерва, вие ще продължите да бъдете добри български войници”, каза в словото си генерал-майор Кирчо Куртев. Той пожела на войниците здраве и успешна реализация в живота.