Млад огнеборец
Млад огнеборец / община Нова Загора
За поредна година състезателните умения на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” предизвикаха интереса на граждани и гости на Нова Загора. Инициатори на ежегодното състезание са Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”  Нова Загора и Община Нова Загора. То беше открито от заместник-кмета Ивайло Енев. Той поздрави участниците –отборите на СУ „Иван Вазов” и СУ „Христо Ботев” и им пожела успех, като изрази надежда, че придобитите знания и умения ще им помагат за адекватна реакция и самозащита при пожари, аварии, бедствия и свързаните с тях опасности.

Млад огнеборец
община Нова Загора



Главен съдия на състезанието беше младши инспектор Иван Иванов, а ръководител – инспектор Апостол Апостолов. На проявата присъства и главен инспектор Васил Василев – началник РС "ПБЗН" – Нова Загора.След теглене на жребий, участниците се втурнаха в оспорвана надпревара. Те показаха умения в две дисциплини –бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия. По-бързи и умели се оказаха състезателите на СУ „Иван Вазов”, които спечелиха с малка преднина пред съперниците си.

Млад огнеборец
община Нова Загора



Главен инспектор Василев изказа благодарност на служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, подготвили старателно младите огнеборци за състезанието и формирали у тях необходимата противопожарна култура, и сподели задоволството си от отличното представяне на участниците. Той информира присъстващите, че отборът на СУ „Иван Вазов” ще има честта да представи област Сливен на Републиканското състезание „Млад огнеборец” в Албена.

Млад огнеборец
община Нова Загора



На капитаните на двата отбора бяха връчени и съответните награди – купа, топка и грамота, осигурени от Община Нова Загора.