Строят и ремонтират църкви и параклиси в община Болярово
Строят и ремонтират църкви и параклиси в община Болярово / netinfo
Изцяло с дарителски средства ще бъде построен православният параклис край боляровското село Иглика. Двама са основните дарители, дали за параклиса 40000 лева и 500 долара. Проектирането и изпълнението на проекта също е дарение. Община Болярово се включи в идеята като предостави безвъзмездно 2 дка и 7 акра земя, където ще бъде построен параклиса.

В Болярово в момента се реализират още два проекта - за изграждане на църквите в селата Камен връх и Златиница. Средствата са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към министерския съвет. За църквата „Свети Атанас” в Камен връх сумата е 70 431 лв., а за църквата в Златиница – 63 193 лв.

Предстои построяването на малък параклис и във Вълчи извор – единственото село без православен храм на територията на общината. От общинския бюджет за целта са заделени 10000 лв.

През 2008 г. ще се ремонтира и покрива на църквата в Ситово, необходимите 10000 лв. са събрани от дарения.

Предстои завършването на православния храм в Странджа. Има подадена преписка до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане в София за ремонт на църквата в село Ружица.