Стралджа отбеляза 3 март
Стралджа отбеляза 3 март / netinfo

С   тържествено издигане знамето на България и поздравително слово от кмета на общината Митко Андонов започна отбелязването на Националния празник на страната Трети март в Стралджа. Гости на празника бяха народните представители Иван Георгиев и Стоян Проданов. В знак на признателност към героите, загинали за свободата на България, пред паметниците в парк “Младост” бяха поднесени венци и цветя, съобщиха от общинския пресцентър.

Във фоайето на читалището, съвместно с Регионалния исторически музей,  бе  експонирана изложба посветена на  героичните събития от 1878г.

 “Аз, България” бе темата на концерта-спектакъл , който поднесе читалище”Просвета” по повод Трети март- Националния празник на България за граждани и гости. На сцената  се изявиха представителите на формация “Слово” с ръководител Димитър Стоянов, дамския хор, танцовите състави  от различни възрастови групи към читалището и  ансамбъл “Въжички” с хореографи Мая Дучева и Николай Николов. Плетеницата от слово, музика и танци достави истинско удоволствие на множеството зрители, които  сърдечно аплодираха всяка от изявите на над 100 самодейци – участници в концерта-спектакъл-  рецитатори, музиканти, певци и танцьори.

Тържествено отбелязване на празника организираха и в останалите селища   на общината. С поклон пред героите на всички паметници бяха поставени свежи цветя и венци.