Стоян Драгнев поема управлението на спортните имоти в Ямбол
Стоян Драгнев поема управлението на спортните имоти в Ямбол / Дарик Сливен, архив

Досегашният зам.-кмет Стоян Драгнев е назначен за директор на общинското предприятие „Спортни имоти" в Ямбол, съобщиха от пресцентъра на Общината.

До момента спортните имоти не са управлявани пряко от общината, а са предоставяни на Обединения спортен клуб, който не е общинска структура. Предприятието е създадено с цел оптимизиране на стопанисването и управлението на спортните имоти. Поради значението, което общината отдава на спортния сектор, развитието му на територията на града и отношенията със спортните клубове, както и поради необходимостта те да бъдат управлявани и координирани от компетентен човек, тази отговорност е поверена на Стоян Драгнев.

Новосъздадената структура ще стопанисва и поддържа всички спортни обекти, собственост на общината - спортна зала „Диана", Градски стадион, Футболно игрище в Спортен комплекс „Георги Дражев", стрелбище в индустриалната зона, гребен канал, плувен басейн в ГПЧЕ „Васил Карагьозов" и зала „Шахклуб" на ул. „Жорж Папазов" № 11.

Общинското предприятие „Спортни имоти" ще осъществява контрол по изпълнението на сключените от община Ямбол договори за отдаването под наем на спортните обекти, ще осигурява събирането на наемите и другите приходи от имотите. Целта на новото предприятие е осигуряването на материално технически условия за развитието на системата на физическото възпитание и спорта в Ямбол, както и регламентиране на ползването на спортната база от лицензираните клубове на територията на общината.

Считано от 12 февруари  Емилия Марчева е назначена за директор на общинско предприятие „Общински пазари", а Петър Петров остава директор на общинското предприятие „Платени зони за паркиране" .