Срещу жегата: Раздават минерална вода на ларгото
Срещу жегата: Раздават минерална вода на ларгото / Община Сливен

Пункт за безплатна минерална вода е отворен до Стария бряст в Сливен, като превенция срещу високите температури. Осигурени са 55 галона вода, които ще бъдат раздавани през целия работен ден на нуждаещи се граждани, преминаващи покрай пункта. Акцията е възможна след заседание на Общинския щаб за защита при бедствия и Комисията по безопасни условия на труд, съобщава Снежана Кънева, началник отдел "Обществен ред, управление при кризи и oтбранително-мобилизационна подготовка" в община Сливен. Водата, дарена от фирма от Твърдица, ще бъде раздадена и на служителите от общинска администрация.

На пункта са доброволци от Младежкия дом в Сливен. От сутринта Екатерина и доброволката от Италия Стефания предоставят вода на желаещите да се подкрепят в жегата.

На заседанието бяха припомнени препоръките към гражданите при опасно високи температури -  да се избягва продължителен престой на открито в часовете на деня с най-високи температури, да се пазят децата, възрастните хора и тези с хронични заболявания.

Днес за сливен е обявен жълт код, заради очаквани високи температури. Очаква се максималната течпература в града да достигне 34-35 градуса.