Спортни прояви за Деня на българския спорт в община Болярово
Спортни прояви за Деня на българския спорт в община Болярово / община Болярово

По повод Денят на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта – 17 май, в община Болярово и тази година бяха организирани различни спортни мероприятия.

Дейностите бяха планирани и проведени под ръководството на Георги Ставрев,специалист „Младежки дейности” и Димитър Славов от спортни бази „Спорт за всички”. Наградният фонд е на стойност 850 лева и е осигурен от община Болярово.

За учениците от СОУ «Доктор Петър Берон» спортните мероприятия  преминаха под мотото «Спортът срещу агресията».  Организиратор беше Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълноленти.

В двора на боляровското училище се проведе  турнира по стрийтбол. А ученическият турнир по футбол бе е в периода 28-30 април на стадион «Граничар» - село Мамарчево. Проведе се и  състезание по лека атлетика – спринт от 50 м.

Изготвени бяха плакати под наслов «Да спрем насилието в училище» от учениците от 5.-8. клас, както и такива със снимки, отразяващи всички спортни мероприятия.

Последното мероприятие на учениците бе състезание по колоездене с маршрут  Болярово – село Малко Шарково на 14 май 2014 година. На същата дата бе и официалното награждаване на най-добрите участници в спортните мероприятия. Кметът на община Болярово награди децата, като им пожела по-активно да спортуват и още много спортни успехи.  клас.

Награди за участие в спортните забавни игри получиха участниците от начален етап на обучение от първи до четвърти клас. Предстои кметът на общината да връчи наградите на най-добрите футболни отбори.

В общинския футболен турнир се включиха осем тима, които се състезаваха в две групи след изтеглен жребий. Финалната среща  се играе днес.