Спортист №1 на Нова Загора е Наталия Друмева
Спортист №1 на Нова Загора е Наталия Друмева / netinfo

Държавната шампионка на България в дисциплината 1 500 метра гладко бягане Наталия Друмева, бе определена за спортист №1 на Нова Загора. През годината състезателката на Клуб по лека атлетика /КЛА /"Загорец" има още две втори места - на 5 000 м. и две трети места на държавно първенство за жени в зала на 1 500 и 3 000 м. Представителка е на България на Балканското първенство в Босна и Херецеговина, където заема престижното 4 място.

Втори в класацията за поредна година остана състезателят на КЛА "Лидер" Николай Георгиев. Класирал се втори в крайното класиране на веригата от шосейни пробези. Трета остана миналогодишната победителка в класацията лекоатлетката Ваня Колева.

Десетката допълниха още Петя Дечева - шампион на България за 2006 г. по силов трибой за девойки, Ангел Тосунов - бронзов медалист на Държавното лично-отборно първенство по свободна борба за юноши, Иван Михнев - защитник на ОФК "Загорец" с основен принос за доброто представяне на отбора, Станислав Стефанов - представител на КЛА "Лидер", спечелил VІ-то място на Държавното първенство по хвърляне на чук и VІІІ място по хвърляне на копие,Хайри Хюсни - талантлив състезател от Детско-юношеската школа на ОФК "Загорец", наложил се като титуляр в мъжкия състав с неоспорими футболни и личностни качества.

Спортист № 10 на Нова Загора е Йоана Димитрова - капитан на БК "Загорец", класирал се на трето място в първенството на Югоизточна зона "Загоре".