Снегът блокира пътища в страната
Снегът блокира пътища в страната / netinfo

Снегът създаде трудности по пътищата на страната, затворени са участъци заради аварирали ТИР-ове.

Забранява се движението на тежкотоварни автомобили по пътя Петолъчката - Карнобат, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Обходният маршрут е през Бургас - Средец - Зимница - Петолъчката.

От пътната агенция напомнят, че е забранено движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Дюлнски, Ришки и Троян - Кърнаре, както и по пътя Слънчев бряг - Обзор. Останалите автомобили трябва да са с вериги.

Временни ограничения са въведени в Айтоския проход в участъка Айтос - Руен, съобщават от агенция "Пътна инфраструктура". Всички автомобили, които преминават през прохода, трябва да са с вериги.

ТИР е аварирал на пътя от село Ягода за Стара Загора, информират от областното пътно управление. Тировете, пътуващи от Казанлък към Стара Загора, се пренасочват към Гурково - Нова Загора, а автомобилите - през село Змейово (старият път).

На прохода Шипка продължава да вали сняг, пътните настилки са заснежени, почистват се и се опесъчават. Снежната покривка извън пътното платно е около 20 см.

На Прохода на Републиката също продължава да вали, времето е облачно, пътните настилки са заснежени. Видимостта е добра, температурата е минус 2 градуса, движението е без ограничение. Снежната покривка извън пътното платно е около 7 см.

На Автомагистрала "Тракия" пътните настилки са мокри, снегът не се задържа. Температурата е 0 грасуса.

В цялата Старозагорска област пътните настилки са мокри, има заснежени участъци, които се почистват и опесъчават. Температурите са от минус 4 до 6 градуса.

Две коли са закъсали на Автомагистрала "Хемус", край Шумен малко след 16.00 ч., съобщиха за Дарик от областното пътно управление. Вероятно става дума за тежкотоварни превозни средства, но те вече са изтеглени. В момента в региона пътните настилки се почистват от 26 коли на пътно управление.