Сливен разгроми шампионът ЦСКА с 3:1
Сливен разгроми шампионът ЦСКА с 3:1 / netinfo

Сливен разгроми шампионът ЦСКА с 3:1 на собствен терен  под Сините камъни тази вечер. В 12 –тата минута капитанът на „войводите” Мирослав Миндев бе спънат в наказателното поле на ЦСКА и съдията Николай Йорданов отсъди дузпа и червен картон за играчът на армейците Машадо. Иван Стоянов пропусна да реализира, но в 24-тата минута откри резултата. В 43-тата минута отново бе отсъдена дузпа в полза на сливенския тим. Бранителят Стефан Киков разпъна мрежата на вратаря на червените Даниел Беконо и удвои резултата в полза на „войводите”. В 57-та минута на второто полувреме Маркес се разписа във вратата на Сливен и намали резултата на 2:1. Малко по-късно, в 72 –та минута сливенският нападател Иван Стоянов покачи резултата на 3:1. Съдията Николай Йорданов свири трета дузпа в мача, този път за ЦСКА, в 80-ата минута, след като Киков спъна в наказателното поле Янчев. Сливенският страж Здравко Чавдаров се оказа непробиваем и Маркиньос не можа да реализира дузпата за армейците. Реферът изгони от игра и футболист на Сливен – Марин Ценов. Така двата тима до кря на срещата играха с по десет играчи.

Мениджърът на Сливен Драголюб Симонович изрази задоволството си от играта на неговите момчета.” Момчетата имаха късмет и използваха шансовете за вкарване на голове, каза Симонович. Иван Стоянов пропусна една дузпа, но за сметка на това вкара два гола, което никак не е малко в такъв мач срещу шампиона. Все пак ЦСКА е отбор с традиции, който и в бъдеще ще продължи да побеждава",заяви Дуци Симонович.
"Ние ще огледаме добре видеозаписа от срещата и ще си направим поуки, за да може и в следващия мач срещу Спартак (Вн) да постигнем добър резултат, за да не казват после, че победата ни срещу ЦСКА е била случайна", каза още Симонович.

От своя страна стaрши треньорът на ЦСКА Димитър Пенев коментира, че армейците са допуснали фатални слабости в играта. „Получи се един добър мач за българския стандарт. Нашият футбол няма да върви, ако съдиите ни ръководят така мачовете. Съдията не успя да си поправи грешките. Ние ще подадем контестация за предмет на терена и втората ситуация е, когато няма докосване, а арбитърът дава дузпа и червен картон”, каза треньорът на „армейците”. Следващата седмица ОФК Сливен ще гостува на Спартак / Вн/ .