/ / iStock/Getty Images
Националният оперативен щаб е дал предписания за включване на две частни болници в Сливен, които да работят пациенти с коронавирус. Причината е, че в момента работят само базата на ВМА в града, както и областната болница, а капацитетът им започва да се изчерпва. Това обяви генерал Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг в Министерския съвет. За последното денонощие има 4 нови случаи в областния град.

Роми бягат от проверка през дупки в бетонното заграждение на квартал „Надежда“ в Сливен

Причината въпросните частни болници да не са се включили досега е, че те не отговарят напълно на заповедта на здравния министър за инфекциозна болница. Усложнената обстановка обаче изисква да бъдат направени компромиси, стана ясно още думите на генерал Мутафчийски.

Нови 56 случая на коронавирус у нас, ново огнище в региона на Дупница

39 са общо случаите на коронавирус там. Мнозинството от случаите са от ромския кв. Надежда и един конкретен район на кв. Речица, по данни на областния управител. В Надежда живеят над 25 хил.души и има от един месец пропускателен режим, но вчера стана ясно, че ромите се измъкват от квартала през дупки в бетонната стена зад гърба на полицията.