Полско Пъдарево
Полско Пъдарево / община Нова Загора
Реновираният площад в село Полско Пъдарево беше официално открит. Обновени са и тротоарните настилки, като са обособени и зелени кътове с места за отдих и почивка.

Сред официалните лица на културната проява бяха кметът Николай Грозев и неговият екип, народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов, кметове на населени места. Те бяха сърдечно посрещнати от кмета на село Полско Пъдарево Диньо Димитров и жителите на населеното място.

Свещеноиконом Иван Иванов от храм „Света Петка” отслужи празничен водосвет за здраве и благоденствие.

Кметът Диньо Димитров изказа благодарност на кмета на община Нова Загора и неговия екип за загрижеността, която винаги проявяват към местните жители и за облагородяването на родното им място. Николай Грозев изрази своето удовлетворение, че въпреки зимните температури, строителните работи са завършени в срок и в навечерието на празниците ръководството на община Нова Загора може да направи своя своеобразен подарък към жителите на селото с обновяването на централната му част.

„Всяка година се стремим да отговорим на очакванията и желанията на нашите съграждани и да направим живота им по-хубав, като създадем необходимите удобства и повишим стандарта им на живот. Удовлетворен съм от факта, че можете да посрещнете новата година с една по-различна и модерна визия на селото, такава каквато заслужава едно наистина европейско село – уютно и красиво. Разбира се, ще продължим да инвестираме в инфраструктурата според възможностите си, защото и нашето желание е малките населени места да бъдат благоустроени и модернизирани”, заяви Грозев.

Полско Пъдарево
община Нова Загора

Той заедно със заместник-кмета Маргарит Тодоров и кмета Диньо Димитров прерязаха трикольорната лента и плиснаха менче с вода.

Полско Пъдарево
община Нова Загора

По стара традиция българите празнуват с хубава народна музика и танци, затова първи здравината на новия площад опитаха темпераментните хоротропци на ДЮФА „Загорчета” със своите вихрени танци. По повод официалното откриване на площада своя музикален поздрав поднесоха възпитаниците на ОШИ „Илия Аврамов” и певческата група при НЧ „Надежда 1902”, с. Полско Пъдарево. В танцовата забава се включиха и неуморимите танцьори на ТШ „All steps”.