Изрядните плувни басейни в Старозагорско - ясни до седмица
Изрядните плувни басейни в Старозагорско - ясни до седмица / DarikNews, архив
Седем плувни басейна отговарят на изискванията и ще работят през лятото в Сливен. Това стана ясно след проверка на плувните басейни в общината и Сливен и издадена заповед от кмета Стефан Радев.Показателите на водата на всеки отделен басейн от съответния обект отговарят на изискванията на Министерство на здравеопазването. Обектите имат осигурени спасители и медицинско лице, медицинско оборудване, в т.ч. и санитарен транспорт, съобщи инж. Снежана Кънева, началник-отдел „Сигурност и управление при кризи“ и председател на комисията.

Плувните басейни в  СУ „Константин Константинов” и ОУ „Елисавета Багряна” в Сливен няма да работят през този сезон.

Водните площи в населените места са обезопасени, а кметовете имат издадени заповеди със забрана за къпане в тях.Намиращите се в землищата на селата Бинкос, Гавраилово, Селиминово, Николаево, Злати войвода, Мечкарево, Самуилово, Панаретовци, Старо село, Крушаре, Желю войвода и Горно Александрово язовири, открити канали и изкопи са сигнализирани с табели, забраняващи къпането.

Учители, ученици и служители са инструктирани за мерките безопасност. Директорите на училища със свои заповеди са разпоредили към учителите да извършат инструктажи на учениците и персонала относно водноспасителния минимум и наложените забрани по наредбата.

За резултатите от проведените мероприятия по наредбата са информирани Областният управител и прокурор от Районна прокуратура-Сливен.