Саморазправа на пътя прати мъж в ортопедия
Саморазправа на пътя прати мъж в ортопедия / netinfo

62-годишен мъж е настанен в отделението по ортопедия на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”- Сливен след като неизвестен извършител го ударил в лицето заради недоразумение на пътя между два автомобила. От удара пострадалият е паднал на земята и счупил дясната си ръка. Заместник-директорът по медицинските дейности в болницата д-р Хрисант Хрисантов заяви, че пострадалият има контузия на лицевия череп и счупване на първа метакарпална кост на дясна ръка. Вчера му е направена успешна операция. Консултиран е с очен лекар и неврохирург. Пациентът ще се възстановява около два месеца.

Той се казва Георги Йорданов, пенсиониран пътен полицай и бивш началник на автотранспорта в сливенската полиция, уточняват от болницата. Казва, че инцидентът е станал на 1 май в Сливен. „Прибирах се от вилата с големия си син, който караше колата, и на кръстовището на „Георги Данчев” и „СТ. Стамболов” потеглихме към хипермаркета. Изведнъж някаква кола се опита да ни изпревари, но на тясно място, после намали, сина ми и той намали и отби леко вдясно. Колата мина и замина, но аз направих жест със завъртане на китката, защото няма място за изпреварване и те спряха на по-широк участък. Ние също спряхме. Докато аз слизам от колата, от другата кола излезе едно момче, дотича до мен и ме удари в лицето заради жеста, който съм направил и аз паднах на земята”, каза Йорданов. Шофьорът на автомобила, от който слязъл нападателя, не е реагирал.

Другият син на пациента – Александър Йорданов, който не е бил свидетел на инцидента, изрази възмущение от начина, по който са постъпили с баща му. Той смята, че ако някой се чувства обиден от определен жест, има законов ред и може да си търси правата в съда, но не и да прилага физическо насилие. „Като бивш служител на МВР баща ми е достатъчно добре запознат с правилата за движение и стриктно ги спазва. Автомобилът, в който е бил той, се е движил в правилната лента. Лентата, в която се е преустроила другата кола, е за завиване наляво, което показва, че не се спазват правилата. Не може да се шофира по този начин. Това е неразумна постъпка, защото следващия път ще притисне друг автомобил. Недопустимо е да нанасяш толкова сериозна телесна повреда на човек, който ти е показал с жест, че така не се изпреварва. Нямало е жест, който да е обиден. Този човек не е управлявал автомобила и няма отношение към това. Явно се чувстват недосегаеми, за да спират автомобила и да се стига до саморазправа. Прави ми впечатление изключителната жестокост и сила, с която е нанесен удара, при който са получени тези сериозни наранявания. Това е средна телесна повреда и е тежко престъпление”, каза Александър Йорданов. Той се надява държавата да предприеме действия по установяването на извършителя и шофьора на автомобила. Има данни за регистрационния номер. „Искаме единствено да бъде установен виновният, да бъде наказан и с този случай да бъде показано, че това е недопустимо през 21 век в страна от Европейския съюз. Искаме държавните органи да си свършат работата. От там нататък съдът ще прецени дали има престъпление, което за нас е безспорно. Позволете да се надявам, че и за съда ще бъде безспорно”, допълни той.