С близо 800 000 лева е променен бюджетът на общината
С близо 800 000 лева е променен бюджетът на общината / netinfo

За по-малко от 50 минути, въпреки допълнителните 6 точки, приключи извънредната сесия на Общински съвет - Сливен днес. 31 общински съветника участваха в гласуването, като направи впечатление липсата на групата на БСП с изключение на доц. Иван Андреев.

Общинските съветници гласуваха отново и този път приеха предложението на кмета Йордан Лечков за замяна на имот в парк „Юнак",  измениха Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество и, макар и със спорове, отпуснаха 2500 лева на Държавен куклен театър за провелия се Международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра".

Местният парламент упълномощи Георги Кирилов да представлява Община Сливен  в Общото събрание на „Пазар за плодове, зеленчуци и цвета" АД. Отпуснати бяха и четири персонални пенсии и финансова помощ на трима жители на Сливен.

Със 798 795 лева бе променен бюджетът на общината, тъй като Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда е отпуснало безвъзмездна помощ в този размер за реализация на проект за допълнително водоснабдяване на село Градско от извор Черни скали.

Кметът Йордан Лечков бе упълномощен да подпише запис на заповед като обезпечение на авансово плащане по социален проект, а общинските съветници разрешиха да бъдат отдадени под наем кабинети на Денталния център в сградите на бившите Трета поликлиника и Детско зъболечение.